Departamenti i Inxhinieri Kompjuterike organizoi konkursin ISOPC 2013

March 1st, 2013

Departamenti i Inxhinierisë Kompjuterike në Universitetin Epoka organizoi më 9 mars 2013 konkursin “Informatics Stars Online Programming Contests”, i cili ka si qëllim kryesor të zhvillojë dhe rrisë aftësitë programuese tek nxënësit e shkollave të mesme. Konkursi ISOPC 2013 gjithashtu synon të ndihmojë brezat e rinj që të zhvillojnë aftësitë e tyre programuese si dhe të përdorin aftësitë dhe njohuritë e fituara për të ofruar zgjidhje të reja dhe krijuese, duke kontribuar në shoqërinsë shqiptare përmes në shkencave kompjuterike. Rreth 16 maturantët nga e gjithë Shqipëria morën pjesë në fazën finale të këtij konkursi dhe gjashtë prej tyre u vlerësuar me çmime të veçanta nga juria e këtij konkursi.

Rektori i Universitetit Epoka, Prof. Dr. Remzin Altın dhe Shef i Departamentit të Inxhinierisë Kompjuterike, Assist. Prof. Dr. Oguz Altun ndanë certifikatat dhe çmimet për fituesit e këtij konkursi në ceremoninë e organizuar më këtë rast.

Fituesit e konkursit:

Vendi i I-rë Arnold Drita - Kolegji Mehmet Akif
Vendi i II-të Krist Ligori – Kolegji Turgut Ozal Tiranë
Vendi i II-të  Devid Duma – Kolegji Turgut Ozal Durrës
Vendi i III-të  Evis Hoxha from – Kolegji Turgut Ozal Durrës
Vendi i III-të Xhesika Koroveshi – Kolegji Turgut Ozal Durrës